dependenta de telefon

Smartphone-ul ne schimba viata (in bine?)

dependenta de telefonIl purtam cu noi peste tot, tot timpul. A devenit mai mult decat un accesoriu –  telefonul este o extensie a corpului nostru.

Fara smartphone, ar trebui sa ma uit la meteo (sau pe geam), sa ma orientez in spatiu dupa repere/indicatiile oamenilor sau si mai rau, sa raman in urma cu ultimele stiri update-uri din industrie. Mi-am dat seama ca am inceput sa devin oarecum dependenta de telefonul meu mic si pretios, asa ca mi-am instalat o aplicatie care imi monitorizeaza activitatea pe telefon, imi arata numarul de deblocari de ecran si ma recompenseaza daca reusesc sa stau cat mai putin pe smarthphone. If interested, se numeste BreakFree si o gasiti aici.

Mai nou, exista dependenta de internet, dependenta de Facebook si dependenta de telefon. De parca nu erau suficiente alcoolul, drogurile, tigarile sau jocurile de noroc. Nu sunt impotriva smartphone-urilor (chiar le consider foarte utile), dar cred ca era mobile este un trend ale caror efecte negative nu vor putea fi usor controlate.

 

dependenta de internet

 

Dependenta de telefon, vazuta de ASAP Science:

  • a crescut numarul celor care sufera de miopie si alte tulburari de vedere;
  • mecanismele folosite de catre companiile din industrie (notificari  constante, scroll infinit, autoplay, gamification) ajuta la dezvoltarea dependentelor;
  • smartphone-ul ne impiedica sa dormim suficient;
  • avem acces la o gramada de informatii care circula cu viteza providerului nostru de net.

Zic ca e cazul sa mai luam din cand in cand cate o pauza. Ca nu strica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.