Frumusetea durerii

12904211Nimic nu e gratis. Fie ca e platit cu bani, cu timp, cu sacrificii sau cu linistea propriei constiinte, totul are un pret. Pentru ca oamenii nu se nasc campioni, presedinti sau antreprenori de succes, ci muncesc ca sa ajunga in acel punct.

Cei care au reusit in viata au invatat sa spuna nu placerilor de moment, avand in minte the bigger picture. Si nu cred ca le-a fost usor sa refuze iesirile in oras, maratoanele de seriale, junk food-ul, vacantele prelungite si instinctului de “bagarea piciorului in tot”. Chiar daca uneori s-ar fi abatut de la drum, au gasit puterea sa se intoarca si sa continue de unde au ramas sau chiar sa o ia de la capat.

Cred ca durerea cea mai mare e atunci cand renunti la ceva, si nu atunci cand nu poti obtine un anumit lucru. Alegi sa lasi in urma o experienta pe care o iubesti, un gust, o relatie, un stil de viata, o idee care iti da siguranta. De ce ti-ai produce singur suferinta? Pentru ca stii ca doar asa poti creste.

No pain, no gain.

Urasc durerea. Durerea sucks. Dar se pare ca e singura cale spre fericirea adevarata. Asa ca trebuie sa te ridici, sa suferi si sa lupti pentru ceea ce iti doresti de la viata. Sa devii un soldat in propriul razboi. Uneori o sa simti ca nu mai poti sau nu mai vrei. Dar mai poti. Si mai vrei. Numai ca trebuie sa iti reamintesti constant care e scopul luptei pe care o duci. Sa te convingi singur ca toata suferinta are de fapt un rost.

Nu e simplu sa ai o cariera de succes, o relatie implinita sau o familie fericita, ci e nevoie de multe sacrificii, compromisiuri si suferinta pentru a te dezvolta si creste constant. Dar daca esti dispus sa lupti, cred ca astea sunt intrebarile cu care vrei sa pleci la drum:

  • Care e lucrul pe care vrei sa il obtii?
  • La ce esti dispus sa renunti pentru a-l obtine?
  • Merita sacrificiul?

Iti doresc sa gasesti raspunsurile potrivite. Pentru ca timpul trece oricum ar fi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.