În fabrică, suntem creați după un anumit model, proiectat impecabil. Hardware-ul nostru e compus din mai multe piese interconectate și cabluri prin care se transmite energia. Primim o placă de bază cu un microprocesor care ne va ajuta să gândim și o memorie care se mai poate ajusta pe parcurs. După ce structura internă se dovedește a fi pregătită de funcționare, suntem îmbrăcați într-o carcasă ce ne va defini aspectul fizic.
Ce-a fost mai ușor e gata – urmează software-ul. De mici, ni se instalează programe prin care putem înțelege mai ușor ce e în jurul nostru și drivere care ne învață să ne adaptăm la lume. Cu timpul, programele trebuie updatate și în cazul în care ne dăm seama că nu ne sunt de folos sau ne ocupă memoria degeaba, e musai să preluăm controlul din Control Panel, să le dezinstalăm și să le înlocuim.
Ni se formează o bază de date, se salvează poze, sunete și cuvinte în folderul userului, iar amintirile se arhivează pentru a putea fi accesate mai târziu. Recycle Bin păstrează o vreme toate lucrurile pe care le-am uitat temporar, iar dacă acestea nu ne mai vin în minte niciodată, se activează automat Empty Recycle Bin. Ne alegem un browser pentru a putea naviga pe internet, aflăm lucruri noi, cunoaștem oameni și stocăm tot mai multe informații. În cazul în care nu suntem destul de precauți, ajungem să fim răniți printr-un simplu click – un malware se instalează în noi și suferința începe. Ne luptăm cu ea până rezultatul autoscanării ne arată că suntem din nou fericiți; în caz contrar ne luăm inima-n dinți și hotărâm să ne schimbăm și să începem o viață nouă – Reset.
Dacă piesele interne n-au fost afectate, mai avem de trăit mult și bine. Poate ne schimbăm look-ul printr-un nou wallpaper și încercăm programe diferite. Dacă am învățat din greșeli, avem mai multă grijă de noi și rezistăm tentației de a da clickuri care ajung să ne facă rău. Dacă nu, o luăm de la capăt. Cât timp funcționează sistemul fizic, avem posibilitatea să ne căutăm drumul spre fericire.
Să nu uităm de Safely Remove, atunci când suntem conectaţi cu altcineva şi urmează să ne deconectăm. Astfel, ne asigurăm că nu vor apărea erori de o parte sau de cealaltă.
Chiar e importantă funcția asta, nu știu cum de am omis-o 😀