Subestimarea lucrurilor mici

Ne plac gesturile marete si sarbatorim cu fast evenimentele importante care ne marcheaza viata. Credem ca un cadou exorbitant de scump sau o declaratie de dragoste facuta in public sunt cele mai valoroase dovezi de dragoste. Sau faptul ca ne-am trezit intr-o zi la 5 si am lucrat neintrerupt 16 ore spune despre noi ca suntem cei mai determinati oameni ever.

De cele mai multe ori, evenimentele astea memorabile sunt exceptia, nu regula. Chestiile mici, (aparent) neimportante, sunt cele care ne contureaza viata. Dar le desconsideram total, crezand ca fiindca sunt atat de mici si de neinteresante, nu au cum sa ne influenteze destinul. Si totusi, o fac.

Lucrurile astea mici sunt obiceiurile de zi cu zi, care in timp, ne ridica sau ne coboara. Un snooze mic de dimineata, un desert dupa masa, o ora de butonat smartphoneul inainte de culcare, 2-3 tigari, o barfa care nu face rau nimanui, un deadline depasit, un weekend de leneveala, o sesiune de shopping online, un pahar de vin, un comentariu pe Facebook in care ne plangem de ceva, o noapte nedormita. Toate par inofensive, dar din pacate nu sunt. Si poate tocmai fiindca par atat de inofensive, le facem atat de des. “Cat de mult rau ne pot face?” Multicel.

Succesul sau esecul nu ne lovesc pe neasteptate, ci se construiesc in timp.

Nu te trezesti peste noapte cu muschii tonifiati, alaturi de un om care te iubeste, intr-o casa frumoasa unde in weekenduri te viziteaza prietenii de-o viata. Iar in fata casei nu e parcata masina visurilor tale, care sa te conduca in fiecare dimineata spre business-ul tau de succes. Trebuie sa muncesti in fiecare zi pentru fiecare dintre lucrurile astea –  multe gesturi mici, pasi marunti si cuvinte simple care fac diferenta.

Suntem suma actiunilor noastre repetate. Iar daca vrem sa schimbam ceva la noi, ar fi bine sa incepem cu lucrurile mici, inainte sa devina mari.


NOW OR NEVER Action Plan

  1. Gandeste-te la obiceiurile care iti definesc ziua si alege unul pe care vrei sa il schimbi.
  2. Scrie-l pe o foaie si pune-o undeva la vedere.
  3. Incepe de azi.
  4. In caz ca uneori nu iti iese, nu face un mare caz din asta, cu totii gresim. Start over 🙂

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.