Cum facem față schimbării

“Impermanența” este un cuvânt pe care l-am descoperit în timpul unei meditații pe Headspace, o aplicație pe care o folosesc deja de aproape 2 ani (o recomand cu căldură tuturor celor care își doresc să își oprească din când în când gândurile). Definește starea de a exista, într-o anumită formă, doar pentru o perioadă limitată de timp. După care, inevitabil, totul se transformă.

Schimbarea face parte din viață. Mai mult decât atât, schimbarea e însăși esența vieții. Flow-ul de energie care curge prin noi și ne pune în mișcare, în timp ce nici măcar nu conștientizăm că nu mai suntem cei care am fost ieri. Nici noi, nici cei din jur, nici lumea în care trăim. Tot ce vedem și experimentăm acum e ceva ce nu a mai existat niciodată și nici nu va mai exista vreodată.

Totul, de la emoțiile, gândurile și celulele noastre, la societatea și planeta în care trăim, se schimbă continuu. Până și opiniile și valorile noastre de bază se modifică și evoluează pe măsură ce trec anii. Și totuși, ne e atât de frică de schimbare și de necunoscut, încât preferăm să închidem ochii, să stăm pe loc și să ținem cu dinții de ceva ce mai există doar în mintea noastră. Refuzând să îmbrățisăm schimbarea, refuzăm viața.

Iubim etichetele și siguranța care vine cu ele – vrem să știm exact cine suntem și care sunt ingredientele pentru a fi împliniți. Ne putem minți sau amăgi, dar niciodată nu vom ști exact ce urmează – la nivel personal, profesional, economic sau social.

Trebuie să învățăm să renunțăm.

La cine am fost, la normalitatea în care am crescut, la ideile care nu ne mai ajută. La rezistența pe care o avem în fața schimbării. Doar așa, vom putea îmbrățișa ceea ce urmează, cu bune și cu rele.


 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.