Pe tine ce te motivează?

Tot timpul a existat ceva care te-a făcut să zâmbești, să te simți bine și să răspândești bucurie în jurul tău.

Dacă poți fi fericit, de ce să fii altfel? De ce să lași stresul și disperarea să-și facă de cap în viața ta când știi că există o cale prin care fiecare clipă e o binecuvântare? Fie că e vorba de o poză a cuiva drag, de un mesaj de încurajare primit de la un om pe care îl respecți sau de un citat care îți redă intantaneu încrederea în sine, trebuie să conștientizezi starea pe care ți-o crează respectivul lucru și să te gândești la un mod prin care să ți-l amintești cât mai des pe parcursul unei zile.

Dimineața e momentul cel mai potrivit pentru a-ți instaura starea de bine. De exemplu, dacă ai o melodie preferată (optimistă), seteaz-o ca ton de alarmă la telefon. După ce vei depăși lenea de a te ridica din pat, vei vedea lumea prin alți ochi. Și bineînțeles, vei fredona toată ziua versuri pline de energie veselă.

În cazul citatelor sau proverbelor care te motivează, e indicat să ți le notezi undeva unde le poți vedea cât mai des. Știu, crezi că nu e nevoie să ți le scrii pentru că nu e mare lucru să ți le amintești. Dar crede-mă, la câte informații ne asaltează în fiecare zi, e foarte mare lucru să-ți poți selecta gândurile. Un post-it pe perete sau un wallpaper pe telefon sunt de mare ajutor când vrei să-ți reamintești constant că fericirea e în mâinile tale.

Dacă ai mai multă vreme și chef, poți chiar să faci un colaj cu toate lucrurile care te fac un om mai bun. Decupaje din reviste, poze, culori, amintiri sau vise pe care vrei să le transformi în realitate. Faptul că le vezi contant, zilnic, îți programează creierul să funcționeze altfel. S-a demonstrat că după 28-30 de zile în care faci aceleași lucruri și ai aceleași gânduri, acestea devin parte integrată a comportamentului tău, cu alte cuvinte – obiceiuri. Astfel, atitudinea ți se schimbă în bine și relațiile cu ceilalți se îmbunătățesc considerabil. Cine nu ar vrea asta?

Prin urmare, începe proiectul “Vreau să-mi fie cât mai bine” chiar azi. Preia controlul asupra propriei vieți și fii așa cum ți-ai dorit întotdeauna. 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.