Detoxifierea de primăvară

Sunt genul de om care mănâncă orice, oricât și oricând. Am ținut destule diete sănătoase la viața mea, dar de foarte multe ori am și mâncat fără să știu de mine până mi s-a făcut rău. Nu mă mândresc cu asta – chiar nu sunt deloc echilibrată în ceea ce privește alimentația (printre altele). 

Marțea trecută, în timp ce îmi verificam mailurile, am dat peste un mesaj care descria un film ce schimbă vieți – Hungry for Change. După o oră jumătate de urmărit, am decis că am nevoie de o schimbare. Nu atât eu, cât corpul meu care nu mă mai suporta.

Așa că de miercuri, treburile s-au schimbat. Am făcut cumpărături ca să fiu pregătită – mere, morcovi, spanac, broccoli, pătrunjel, sfeclă roșie, ghimbir, varză, ridichi negre, portocale, urzici, banane, pere, gulii etc și am făcut primul suc. Un pic verde-roșiatic, cu gust dulce-amărui-iute, l-am băut rapid fiindcă mi-era prea foame ca să mai fac mofturi. Nu mi-am făcut un program pe care să-l urmez strict, singurele reguli fiind astea:

 • 3 zile bei doar sucuri (făcute de tine sau în localuri specializate) și apă plată. În a doua zi, eu am trișat un pic din cauza unei dureri de cap și am mâncat o pungă de pufuleți.
 • Din a patra zi încolo, singurele alimente ambalate permise sunt cele 100% naturale. În rest, prepari singur(ă) sau dacă ai noroc, rogi pe altcineva să facă asta.
 • Fără carne – doar lactate și ouă. Încearcă totuși să te axezi mai mult pe chestii vegetale.
 • Fiindcă nu se știe exact ce conține pâinea din magazin, eu mi-am făcut singură. Cu făină neagră și semințe de tot felul.
 • Adio prăjeli, adio dulciuri. Doar puțin zahăr în maxim o cafea pe zi.
 • 6-7-8 ore de somn, depinde de organism.
 • Niște mișcare de 3-4 ori pe săptămână. Eu am făcut jogging 20 de minute în aproape fiecare seara.

Concluziile mele după 8 zile?

Mă simt mai fresh ca niciodată. Sunt mai vorbăreață, mai activă și mai optimistă decât majoritatea persoanelor pe care le cunosc. Nu știu câte kilograme am slăbit fiindcă mă cântăresc foarte rar – dar pot să spun că îmi sunt un pic largi mai toți pantalonii. Parcă îmi și aud corpul cum îmi mulțumește încontinuu, cum se bucură de viață. Încă n-am renunțat la cură, mi-ar plăcea să o transform într-un mod de viață. Încearcă și tu, rău nu are cum să-ți facă. În funcție de cum reacționează organismul tău, poti modifica regulile – nu există doi oameni la fel.

Spor la treabă! La început e mai greu, dar pe parcurs o să vezi că se poate… 😉

One thought to “Detoxifierea de primăvară”

 1. Nu mi-e foarte clar legătura dintre durere de cap şi pufuleţi 😛 În rest felicitări pentru noul tău program nutriţional 🙂
  Ce motive ai avea să renunţi la el? Doar timpul mai mult pe care trebuie să îl investeşti ar putea fi. Dar acesta e defapt un motiv să îţi eficientizezi programul dedicat corpului.

  Îţi vând un pont care să te scape de făcutul de pâine (habar n-am cât timp îţi ia, dar nu cred să fie puţin): există pâine care ştii exact ce conţine – de la Vita Star, o găseşti în Kaufland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.