Jocul de-a dragostea

Fără să-i dea ea voie, el poate încă de la început să vadă un vag contur rotund, care îi atrage atenția. Dacă ar încerca să țintească acum, și-ar irosi toate săgețile și ar pierde jocul. 

Așa că începe o strategie. Se apropie încet, ca să-i studieze linile – să distingă cercurile concentrice care indică zona câștigătoare, cu maxim de puncte. Ea începe să-i povestească lucruri banale – muzică, filme, mâncăruri preferate, în timp ce el câștigă tot mai mult teren.

Dorința lui de câștiga e tot mare, la fel ca și speranța ei că ăsta nu e doar un simplu joc. După o vreme, ea începe să lase garda jos și îl lasă să vadă o parte din misterul ei, îi împărtășește câteva din gândurile ce o definesc ca om. Știe că asta o va face mai vulnerabilă, dar își riscă inima din dorința de a se dărui întrutotul.

Ținta devine tot mai clară, iar el își pregătește săgețile. Fiindcă se simte în siguranță, ea își deschide sufletul și îi oferă inima de 1 milion de puncte. El îi vede frumusețea și ezită. Dar e așa tentantă… Se simte hipnotizat de centrul acela luminos și e acaparat de dorința de a câștiga. Așa că aruncă prima săgeată. La fix! O aruncă și pe a doua… Încă o sută de puncte. Și pe a treia… A obținut 300 de puncte și zâmbește satisfăcut, fără să-și dea seama că de fapt tocmai a pierdut 1 milion de puncte. Ea își ascunde planșa și începe să plângă  – săgețile o dor. Cine știe cât o să dureze până o să poată să le scoată…?

De cele mai multe ori, ăsta e jocul de-a dragostea. Câteodată săgețile sunt la el, câteodată la ea. În cazurile fericite, cei doi își dau seama că asta nu e o joacă și se abandonează total unul altuia. După care câștigă mai multe puncte decât și-au imaginat vreodată… 🙂

2 thoughts to “Jocul de-a dragostea”

  1. De ce, sau cum, poţi câştiga puncte aruncând săgeţi? Sau ce fel de puncte? Acelaşi fel de puncte pe care le-ai câştiga dacă ai lua inima de un milion de puncte, doar că mai puţine?

    1. Sagetile sunt lucrurile pe care ni le facem unii altora ca sa ne demonstram suprematia in relatie. Orice fel de lucru marunt pe care il facem, doar ca sa ne gadilam orgoliul, ca sa fie clar ca celalalt ne iubeste mai mult decat noi pe el. Cand inselam, mintim sau ranim prin vorbe aruncate in vant – doar ca sa parem noi cei puternici.

      Celelalte 1 milion de puncte sunt diferite – am fi mult mai castigati daca am alege iubirea, cu toate riscurile ei. In schimb alegem cealalta cale, care ne face “fericiti” o perioada limitata de timp, gandindu-ne cat de tari suntem ca am putut rezista tentatiei de a ne indragosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.