Iarna nu ne îngheață

A apărut și iarna. Așa e regula, nu mai poți s-o schimbi dacă nu ți-ai spus la timp părerea. Al 4lea anotimp, sfârșitul unui an și perioada în care se concep cei mai mulți copii; toate îngheață și degeaba încerci să te impotrivești, n-ai cum dom’le… e mai puternică decât tine.

Și totuși… Parcă nu e așa rău până la urmă. Multe haine pufoase și colorate, combinații de mănuși si fulare, șosete groase care țin de cald și un nas roșu care pare mai atrăgător așa. Să nu mai pomenesc de vinul fiert cu scorțișoară și bulgărele de zăpadă pe care-l trimiți fix în capul persoanei pe care nu o prea suporți… Oopsie…. din greșeală, se mai întâmplă 😉 E mișto să mergi la munte cu prietenii și să rămâneți izolați acolo până te învață și pe tine cineva să schiezi, deși pe asta nu o spun din experiență proprie.

Chiar și în perioada dinaintea fulgilor de zăpadă lumea pare mai bună. O fi din cauza luminițelor și a forfotei din magazine, n-am reușit să-mi dau încă seama. Oamenii încep să-și facă bilanțurile realizărilor de peste an și îi apucă remușcările și regretele; așa că se poartă mai frumos cu cei din jur în spiritul sărbătorilor. Bineînteles că mai există și Christmas haters-ii, care nu prea suportă atmosfera din lunile de iarnă, dar pe ei nu prea am chef să-i menționez ca sa nu mi se taie elanul de om visător și fericit.

Așa că e bine și dacă e frig, atâta timp cât e cald înauntru nostru. Și dacă la tine nu e cald încă, ar trebui să începi să-ți cauți combustibilul care-ți întreține sufletul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.