Text contraindicat hipertensivilor.
Se presupune că ar fi fost descoperită în Peninsula Arabică de către caprele unui păstor pe nume Kaldi, care după ce au ronțăit boabele magice au intrat într-o stare euforică.
Asta se întâmpla prin anii 800 î.H. După mai bine de 2800 de ani, înca încercăm să stoarcem energie din boabele de cafea, boabe ce ne fac viața mai ușoară. Astea sunt câteva din beneficiile ei:
- dilată vasele de sânge, fiind un remediu eficient împotriva durerilor de cap after-beție sau a migrenelor;
- favorizează digestia, datorită cofeinei (un fel de Dulcolax);
- conține antioxidanți, care împiedică degenerarea celulară;
- ajută la concentrare atunci când chiar NU e interesantă chestia la care trebuie să fi atent;
- reduce starea de oboseală, chiar și în cazul unei răceli;
- diminuează oboseala datorată diferențelor de fus orar;
- îmbunătățește atât performanțele fizice (;-)), cât și pe cele intelectuale.
Deși se presupune ca ar exista vreo legătura între cafea si diverse tipuri de cancer, studiile au arătat că aceasta nu influențează în niciun fel apariția sau dezvoltarea bolii (WCRF/AICR Expert Report, 2007).
Pe lângă beneficiile ce le aduce organismului, cafeaua (mai exact zațul de cafea) e o bună prietenă a frumuseții noastre.
- Pentru un scrub facial, se amestecă puțin zaț de cafea cu un albuș de ou, se aplică pe față prin mișcari circulare, se lasă să se usuce, după care se clătește. Se recomandă aplicarea acestei măști o dată pe saptămână, atunci când ești singură acasă.
- Pentru un păr strălucitor, se aplică pe părul uscat conținutul unei cești de cafea călduțe, se lasă 20 de min și apoi se clătește.
- Cel mai vestit rol al cafelei este cel de combatant al celulitei. Se amestecă zațul de la ultima cafea savurată cu 2 linguri de ulei de măsline si se aplică pe zonele afectate. Urmează faimoasa folie de plastic cu care trebuie învelite părțile celulitice si 20 min de răbdare. Dupa care un duș reconfortant 😉
Black as the devil, hot as hell, pure as an angel, sweet as love.
Talleyrand (1754-1838).
Eu o recomand cu scorțișoară multă, și frișcă până nu mai poți.