Dragostea e un bonsai

“Detest banii care m-ar face liberă, disprețuiesc frumusețea care m-ar face zeiță, fug de somn, de vis și de alegerea norocoasă a dragostei. Concediez bucuriile simple, le alung pe cele profunde. Sunt prizoniera unor alegeri greșite care m-au salvat, cândva, de la moarte, dar care mă țin acum departe de viață.”

“Trăim într-o lume în care performanțele erotice se măsoară în bizareria locurilor în care s-a produs împreunarea. În puterea de a sfida gravitația a poziției superacrobatice în care s-a comis intromisiunea. În numărul și durata orgasmelor obținute și dăruite pe cap – și fund – de locuitor. În palmaresul burdușit de nume celebre, de parteneri cu vârste extreme, de ființe având caracteristici estetice absolut spectaculoase, care să le facă demne de a fi considerate trofee de vânătoare.”

“Sunt sătulă să o iau, iar și iar, de la capăt. Am ostenit căzând și ridicându-mă, încă și încă o dată în numele rolului meu de femeie puternică. Nu mai vreau să pretind că practic de drag genuflexiunile conturului tonic, când, de fapt, la fiece pas, sunt pe punctul să cad în genunchi și să urlu.”

“Prima trădare din dragoste, prima suferință din amor, ne obligă să facem planuri care să ne ferească de durere. Să înșelăm noi primii. Să mințim noi mai întâi. Și să ne păstrăm la îndemână, ca un as trist în mânecă, o fostă iubire, pe care putem oricând să o reactivăm, tot printr-o minciună, printr-un tertip.”

“Marile iubiri sunt precum răsăritul ori ploaia, precum curcubeul. Sunt ca primăvara asta dincolo de geam, care ți se arată fără s-o strigi, fără s-o chemi, știind că nu ai cum să nu-i simți lumina.”

“Atunci când bărbații se îndrăgostesc, nu dezertează din amicițiile lor, așa cum fac femeile. Pe mine m-au părăsit de multe ori prietene bune care tocmai își găsiseră jumătatea, și nu s-au întors la mine decât după ce au fost înșelate, părăsite, enervate sau plictisite, și aveau nevoie de o confidentă pe umărul căreia să-și plângă amarul.”

“Mă dezic, strigând, de jumătățile de măsură, pentru că vreau să trăiesc, de acum înainte, o viață completă. Minunea mea începe azi. Și promit că nu se va termina niciodată.”

“De ce putem iubi un bărbat însurat? Pentru că bătăile inimii sunt întotdeauna mai puternice și decât foșnetul hârtiilor de la starea civilă, și decât zornăitul banilor.”

“Mi-e ciudă de toate risipirile mele de până acum. Aș fi vrut să fi avut răbdare. Dar pentru că nu mai pot schimba nimic, îi rog, pe cei care pot, să nu-și frângă aripile în vieți mințite. Să aștepte zborul cel mai înalt. Pentru că norocul îi ajută numai pe cei curajoși.”

“…încercăm să ne întoarcem unii în alții, să locuim sub sternul celui iubit. Să coborâm prin crevase de sânge și carne până la inima celuilalt, până la respirația lui.”

“Ne prefacem că nu pricepem decăderea poveștii noastre de dragoste, că nu vedem că ființa pe care o iubim s-a îndrăgostit de altcineva și visează, noapte de noapte, vise din care noi ne-am luat tălpășița de mult. Și de tot.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.