Devenim mai buni

Fără să conștientizăm, ne schimbăm în fiecare moment al vieții noastre. Ideile, atitudinile și celulele se transformă nonstop, anotimpurile vin unele peste altele și energia e mereu în mișcare. E=mc2, după cum spunea bunul meu amic Albert.

Nu avem control total, însă putem influența schimbarea, dacă alegem să trăim conștient.doordonot

Evident, putem rămâne liniștiți în voia sorții și vom primi ceea ce ne-a fost dat. Viața noastră ar deveni o consecință a modificărilor făcute de alții, rezultatul unor acțiuni hotărâte de oricine altcineva, mai puțin de noi. Viața se întâmplă oricum ar fi, de ce să nu fie așa cum ne-o dorim?

Dacă vrei totuși să faci ceva în privința asta, se pare că o să fie greu. Nu e o surpriză prea mare, știi deja că nimic din ceea ce merită nu se obține ușor.

Iei o decizie de care vrei să te ții, după care începe să nu mai pară decizia corectă. Parcă totul din jur vrea să îți sugereze că nu e ok ceea ce vrei să faci, că va fi prea dificil și mai bine renunți cât încă nu ți-ai consumat toată energia. Dacă alegi ceva, înseamnă că renunți la toate celelalte opțiuni. Apare îndoiala, frica, oboseala, răzvrătirea. O viață ai și trebuie să suferi? Te macină gândul că există atât de multe plăceri de care ai putea să te bucuri în timpul ăsta, iar ideea că sigur ai putea găsi o scurtătură mai simplă către fericire îți dă târcoale încontinuu. Ăsta e punctul în care îți vine să renunți. Vrei să faci lucrul ăla nasol pe care ai zis că nu o să îl mai faci. Vrei să faci asta nu atât pentru că nu mai poți să te controlezi, ci ca să îți dovedești că ești slab și că nu îți dorești suficient de mult să reușești. Și așa te-ai putea întoarce la confortul vechilor obiceiuri, împăcat cu ideea că ai încercat. Nimeni nu te-ar putea învinovăți acum, nici măcar monstrulețul ăla mic din mintea ta.

Do. Or do not. There is no try.

Ideal ar fi să nu renunți. Sau să încerci din nou, fără să te dai bătut. Să ceri susținere de la cei din jur și să cauți circumstanțele și anturajul care să te ajute să reușești. Și cel mai important, să crezi în tine.

Gânditorii new age susțin că odată ce ai luat o decizie, totul din jur se modifică astfel încât să se creeze condițiile ideale pentru ca ideea ta să devină sustenabilă. În funcție de radicalitatea schimbării, ar putea să dureze zile, luni sau chiar ani. Dacă ești consecvent și îți păstrezi focusul, nu ai cum să nu ajungi acolo unde îți propui. Dacă te tot răzgândești, fuckup-uiești întreg sistemul și cu siguranță vor scădea considerabil șansele ca planul tău să reușească.

Fă astăzi o alegere mică și ține-te de ea. Gândește-o în fiecare dimineață până când o să devină o parte din tine. Să vedem ce iese.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.