game of thrones

De ce să te uiți la Game of Thrones (dacă nu ai făcut-o deja)

Săptămâna viitoare pe vremea asta, în fața ochilor noștri se va derula ultimul episod din Game of Thrones. Vom răsufla ușurați sau ni se va tăia răsuflarea, nu cred că există vreo altă cale de mijloc.

Am început să mă uit la serial prin 2017, cu mult după ce începuse frenezia cu Winter is coming și Jon Snow is alive. Am amânat atât de mult momentul fiindcă nu credeam că e cine știe ce serial, însă pe măsură ce câștiga din ce în ce mai mulți fani, am zis că e cazul să fac un studiu de caz asupra fenomenului și să aflu și eu despre ce e vorba.

Primele episoade au trecut destul de greu, chiar m-am străduit să nu renunț. Incest și crime înghesuite în primele 60 de minute. Chiar mai era nevoie și de monștri (aka white walkers)? Însă odată ce m-a prins acțiunea, m-am bucurat de fiecare episod ca și cum ar fi fost ultimul, deși la scenele de violență maximă am dat întotdeauna pe fast forward (de ce să visez urât?).

Ca un fan îndrăgostit, am enumerat câteva motive pentru care cred că ar trebui să îi dai o Sansa:

  • Este un fenomen global vizionat de milioane de oameni. Doar acest motiv ar trebui să te facă curios – dacă milioane de oameni îl așteaptă cu sufletul la gură, sigur e ceva de capul lui.
  • Vei înțelege mai multe glume și aluzii (inclusiv pe cea de mai sus). Preconizez că o bună perioadă de timp de acum încolo se va face referire la personajele și acțiunea din GoT. Nu e sfârșitul lumii dacă nu înțelegi glumițele, dar de ce să ratezi șansa de a zâmbi?
  • O să afli niște lucruri despre tine. Fiindcă Game of Thrones e despre noi toți. Despre dorința de putere, sacrificii, iubiri și frici. Despre ceea ce suntem în stare să facem atunci când ne dorim ceva (prea mult).
  • Te ajută să fii mai creativ. Partea SF a serialului poate fi interpretată în mai multe feluri, în funcție de starea în care te afli. White walkers pot fi traumele pe care ni le îngropăm atât de adânc în subconștient (iar la un moment dat reușesc să iasă), dragonii pot fi speranțele care ne duc departe și ne motivează, iar personajele cărora li se întâmplă lucruri ireale suntem noi, atunci când ne transcendem limitele.

Dacă nu am reușit să te conving, poate am crescut măcar cu 1% șansele să te uiți la serialul care a reușit să capteze o planetă întreagă. Dar dacă totuși nu o faci, sper să investești orele astea în ceva la fel de palpitant și captivant 😉.

#TheEndIsComing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.