Cum să profiți din plin de noul an

Acum că anul a luat-o de la capăt, avem și noi mai mult curaj să ne reîncepem viața. Cu noi obiective, vise, promisiuni și poate cu mai multă speranță decât prin noiembrie, decembrie.

Cred că pentru a profita din plin de șansa asta pe care noi înșine ne-am acordat-o odată cu trecerea în noul an, e nevoie de un pic de organizare. Asta ca să ne îndeplinim dorințele mai repede, să fim mai realiști și totodată mai împliniți. După părerea mea:

  • În noul an o să fiu mai fericit(ă) nu e un obiectiv realizabil. Așa cum am învățat în facultă, e nevoie să se precizeze durata de timp până când obiectivul trebuie îndeplinit, în ce constă mai exact obiectivul și opțional, de cine mai depinde îndeplinirea lui.
  •  Trebuie să ai o ierarhie de priorități. Problema sună cam așa: “Dacă ar trebui să renunți la ceva(1) pentru a obține ceva(2), care ar fi valorile necunoscutelor din ecuație?”
  • Atât în plan personal, cât și în cel profesional, ar fi bine să stabilești exact unde te situezi. Care sunt coordonatele tale pe axele fiecărui plan, și unde se intersectează ele? Ca să fiu mai puțin matematică, trebuie să ai curajul să-ți recunoști înfrângerile și să-ți sărbătorești victoriile. Să conștientizezi cum îți influențează jobul/școala viața personală și invers. Așa o să-ți dai seama unde e loc de mai bine.
  • Fă-ți o listă scrisă. Poate crezi că e ușor să ții minte ce vrei, dar gândurile au viteza luminii și noi de abia prindem suta de kilometri.
  • Nu te da bătut(ă) dacă trece deadline-ul și tu nu ai realizat ce ți-ai propus. Analizează situația și vezi unde ai greșit sau ce nu a mers conform planului.
  • Chiar dacă nu iese totul roz, învață să te autoapreciezi. Încrederea în sine valorează mai mult decât oricâte ✔-uri ai bifat pe listă.

Există o grămadă de metode prin care poți profita mai mult de noul an, dar eu le-am ales pe astea. La sfârșitul anului, o să văd dacă a funcționat treaba și dacă am folosit timpul mai eficient. Sper să fiu destul de ambițioasă încât să-mi ascult propriile sfaturi. 😀

Deși e 5 ianuarie, vă zic încă o dată “La mulți ani” și vă urez tot binele din lume!

 

One thought to “Cum să profiți din plin de noul an”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.