Cine e pe primul loc?

De multe ori ești pus în fața unei situații în care trebuie să alegi. Cui o să-i faci pe plac?

Încercările de a mulțumi pe toată lumea dau întotdeauna greș. Deși e mișto când toți sunt fericiți, trebuie să înțelegem că aia e o situație ideală, că nu ai cum să satisfaci toate cerințele juriului.

Fiecare are personalitatea lui, gusturi și păreri diferite ce intră câteodată în contradicție cu gusturile și părerile celor din jur. Deci la un moment dat, tot o să întâlnești ochii dezaprobatori de care te ferești. Sentiment groaznic pentru perfecționiști. 😀

Așa că trebuie să te mulțumești pe tine, în primul rând. Să știi că ai făcut the right thing, ca să poți înfrunta ochii ce te critică. Sau ca să nu-ți mai pese deloc de ei. Atâta vreme cât nu rănești (grav) pe nimeni, fă tot ce crezi tu că e bine pentru tine și nu mai introdu atât de des fericirea celorlalți în ecuația vieții tale.

Atunci când oamenii o să înceteze să judece, o să înțeleagă ca în fond, fericirea lor depinde de propria persoană, și atât. Prin urmare, ar trebui să încercăm să ne punem pe primul plan mai des – să practicăm un fel de egoism constructiv.

Je m’en fiche! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.