Cafeaua dă greș

Câteodată chiar mi-aș dori să fiu mai pragmatică. Eficientă și cu picioarele pe pământ. Cu un program stabilit de dinainte, așa cum am crezut întotdeauna că o să devin. Să am dorințe și idealuri care să nu se schimbe odată cu fazele lunii și un job stabil care să-mi satisfacă nevoile materiale și profesionale. Vreau să știu ce e de făcut și-mi doresc să pot delimita naivitățile de lucrurile importante. Un singur vis pe care să încep să-l urmez.

Dar nu, asta nu-s eu. N-am ierarhii cu priorități, nu-mi fac liste de cumpărături și nu-mi notez nimic important în nenorocita aia de agendă. Mă prefac că asta se cheamă spontaneitate. Nu răspund când mă sună fiindcă nu-mi place să vorbesc la telefon și scriu pe blog despre total altceva față de ce mi-am propus inițial. Îmi caut fericirea în ochii altor oameni fiindcă mi-e groază să privesc în ai mei.

În fiecare zi trebuie să-mi arbitrez meciul de box. După câteva reprize, apele se mai limpezesc și-mi dau seama care vis o să câștige. Seara adorm liniștită după ce îmi fac ordine în gânduri și realizez ce vreau de fapt. Până a doua zi, când totul o ia de la capăt.

Cafeaua dă greș, nu mă poate trezi.

9 thoughts to “Cafeaua dă greș”

 1. mai cunosc si eu un creier cu apucaturi(sau confuzii) la fel de nocive… si e foarte urat atunci cand un astfel de creier – altminteri interesant si capabil, ajunge sa stea mult timp in stare de idle…. repercusiuni triste si multi nori intunecati la orizont!

  in rest… nali, sa stii ca scrii frumos! 🙂

 2. Nu mă pricep prea bine pentru că nu beau cafea, dar din câte stiu, cafeaua ar trebui să te ţină treaz, nu să te trezească. Poate doar dacă cineva o aruncă fierbinte pe tine.

  Eşti ce vrei tu să fii. Din ce văd eu, tu deţii soluţiile propriilor tale probleme. De ce nu le aplici? 🙂

 3. You’re living in the moment. That’s not a bad thing 🙂

  Eficienţa e strâns legată de producţie şi economie. Când ai issues cu a fi “productiv” la modul acela, nu înseamnă că nu eşti energică; că nu faci lucruri folositoare sau pozitive. Ci doar că nu coabitezi paşnic cu acele norme :p

  E fain că respingi Rutina în mod automat şi natural, fără să-ţi dai seama. Visul care trebuie să câştige va câştiga în cele din urmă.

  La Mulţi Ani Nali !

  1. Ce mesaj frumos, mai Mihnea! 🙂 Mi-a luat ceva sa-l vad, dar multumesc frumos de incurajari & sustineri.

   Oricum noi suntem generatia care o sa salveze lumea, asa ca o sa se rezolve toate problemele one way or another. Hopefully 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.