Aleph – Paulo Coelho

Chiar azi am început cartea, și fiindcă mi se pare foarte utilă celor care încearcă să se regăsească, o să scriu din mers citatele care mi se par vrednice de share-uit.

” Simți că tot ce ai învățat nu a prins rădăcini, că ești în stare să te cufunzi în universul magic, dar nu reușești să rămâi cufundat în el. Că poate asta nu-i decât o mare fantezie pe care ființa omenească și-o creează pentru a alunga frica de moarte. ”

” În magie, ca și în viață – există doar momentul prezent – ACUM. Timpul nu se măsoară așa cum se calculează distanța dintre două puncte. Timpul nu trece. ”

” Viața noastră este o permanentă călătorie, de la naștere până la moarte. Peisajul se schimbă, nevoile se schimbă, dar trenul merge înainte. Viața este trenul, nu gara. ”

” Știu că exist în persoanele din jurul meu, și ele există în mine. Împreună scriem Cartea Vieții, cu întâlnirile noastre întotdeauna hotărâte de destin și mâinile noastre unite în credința că ne putem diferenția în lumea asta. Fiecare colaborează cu un cuvânt, o frază, o imagine, iar în final totul ajunge să aibă o noimă: fericirea unuia se transformă în bucuria tuturor. ”

” Întotdeauna ne vom întreba aceleași lucruri. Întotdeauna vom avea nevoie de smerenie ca să acceptăm că inima noastră înțelege motivul pentru care suntem aici. Ajunge să avem încredere, să urmăm semnele, să ne trăim Legenda Personală și, mai devreme sau mai târziu, o să ne dăm seama că participăm la ceva, chiar dacă nu putem înțelege acest lucru în mod rațional. ”

” – Tu călătorești, dar în același timp n-ai plecat de acasă. Cât timp vom fi împreună, asta va continua să se întâmple, de vreme ce ai pe cineva lângă tine care te cunoaște și asta îți dă falsa senzație că totul e familiar. Dar a venit momentul să mergi mai departe singur. Singurătatea poate să fie imensă și apăsătoare, dar va dispărea dacă te vei afla mai mult în contact cu ceilalți. ”

” Am citit odată că nu există două frunze identice într-o pădure cu o sută de mii de copaci. La fel nu există două călătorii identice pe același Drum. ”

” …În răzbunare maximum ce putem realiza este să fim egali cu inamicii, în timp ce în iertare dovedim mai multă înțelepciune și inteligență.”

” A trăi înseamnă a experimenta, nu a sta să te gândești la sensul vieții. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.