Politica e o bitch

S-a întâmplat să nimeresc știrile fix când se vorbea despre noile probleme din politică. Băsescu nu știu ce, în martie alegeri, moțiune de cenzură, alianțe noi, Boc e premier, Boc nu mai e. Huuuuuh?!

Am dedus că sunt puțin rămasă în urmă cu politica și mi-am imaginat cum mi s-ar lua interviu (ca unui onorabil cetățean român ce sunt) cu privire la situația actuală a țării noastre și aș vorbi despre noua gamă de cosmetice de la Elmiplant –  fără parabeni. Prin urmare, mi-am rugat mama să-mi dea raportul ca să nu fiu total pe lângă subiect.

Dacă vă ia și vouă interviu, cam asta se întâmplă momentan:

Yo no soy marinero, soy capitán!

PDL nu mai vrea ca aceeași persoană să fie și președinte de partid, și premier (vorbim despre Boc) așa că domnu’ președinte trebuie să-l schimbe (el nu prea își dorește asta, dar e musai fiindcă altfel Blaga devine președinte de partid și el e anti-Băsescu). Așa că președinte la PDL ar rămâne Boc și premier ar fi pus un om politic independent, care să fie agreat de PDL+UDMR+UNPR (partidele ce dețin majoritatea). Încă nu se stabilește nimic fiindcă Băsescu așteaptă alegerile UDMR de la început de martie ca să vadă dacă în conducerea partidului maghiar o să fie persoane pro sau contra PDL.

PSD și PNL s-au aliat – Alianța Social Liberală și și-au propus ca Ponta (PSD) să ajungă premier și Crin (PNL) să candideze la presedinție (fiecare fiind susținut de ambele partide). Au depus o moțiune de cenzură ca să schimbe guvernul (o să se voteze în 25 martie) și dacă o să aibă majoritate de voturi (ceea ce se poate întâmpla doar dacă cineva din PDL, UDMR sau UNPR o să trădeze puterea), guvernul o să cadă. Băsescu o să nominalizeze alt premier și cercul vicios o ia de la capăt… Fără număr 😀

*Acest post nu este adresat persoanelor pasionate de politică. Deși eu îmi fac licența din așa ceva, nu o să-i fiu niciodată fană politicii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.