Niște răspunsuri

Am cules niște citate din cartea Mihaelei Rădulescu, fiindcă nu vreau să  o comentez. N-am cum, e scrisă cu sufletul.

“Scara pe care se urcă la etajul tău intim e admirată de mulți – e făcută din picioare frumoase de femei, desfăcute brâncovenesc, lustruită cu rășini curse din femei pe care le-ai însemnat pe suflet cu fierul roșu.”

“Cred ca doar în 3 zile din ultimul an ai trăit fara nicio mască. Și atunci îți venea mereu în vizită aceeași femeie. Doar atunci închideai ferestrele. Toate. Și trăgeai perdelele. Toate. Și plecau. Toate celelalte. Intra cu spatele drept la tine, dar ieșea fugărită de cât de tare te-ar fi iubit dacă nu te-ar fi știut atât de bine… atât de rău de fapt.

Nu iubi. Așteaptă să vin să-ți fac curățenie.”

“Continuă să colecționezi trupuri, gemete și fiori. Știu că asta faci, îti place la nebunie să fii colecționar, dar nu proprietar, nu vrei să-ți aparțină nimic din ce aduni.”

“[…] mi-am dat seama că îmi plac bărbații care par să aibă niște răspunsuri, nu mereu întrebări la care sa răspund eu…”

“Dorul de dor – când ai prefera să te chinui din nou, decât să fii un om atât de singur.”

“[…] știu sigur că unui bărbat îi trebuie mult mai mult curaj să plângă decât să fie de piatră, așa că admir ca pe o operă de artă orice față plânsă de bărbat.”

“Când plânge o femeie, nu întotdeauna un bărbat e de vină, dar el e mereu una dintre lacrimi.”

“Vorbesc doar pentru cei cărora le strălucesc ochii a inteligență, le vibrează sufletul a dragoste și îi bântuie fiorii cu care ar deschide oricând o ușă interzisă…”

“Tu ce mai faci? … E întrebarea pe care îmi vine mai degrabă să o folosesc în loc de “te iubesc” și “mi-e dor”, căci mă simt mai puțin egoistă.”

“Până și la teatru actorii au o zi în care nu joacă – luni e ziua când sunt oameni obișnuiți, nu joacă pe nimeni, nu îmbracă niciun costum, nu pleacă în nicio epocă.”

“Adevărul despre frumusețea unei femei e mereu în ochii celui care o iubește.”

“Și să nu credeți că vara vine doar o dată,  ci de fiecare dată, cu aceeași ciclitate, dupa ierni grele sau ornamentale… Vara vine la toți, dar rămâne la cei care o strigă pe nume, eu așa am înțeles…”

“Îmi las ochii pe mare, să plutească și să nu încarce gândurile. N-am prea multe acum, domină doar iubirea și câteva griji pe care mi le fac pentru păstrarea pe termen lung a acestor sentimente copleșitoare. Și a acestui bărbat, care mi-a resetat creierul și sufletul.”

“Toți suntem cobaii unui studiu, la un moment dat. Și rareori dezamăgim experții. Poate doar murind din greșeală, nefăcând față experimentelor extreme…”

“Bărbatul acesta sigur există. E iubirea vieții mele. Și e chiar acum în mine, alături de femeia care mi-a adus aminte ca sunt.”

“Ceea ce unora ni se pare ridicol, pentru alții e sublim. Ceea ce unora ni se pare jenant, altora li se arată a libertate.Ceea ce ne excită la culme, pe alții îi adoarme.”

“Ești frumoasă…altfel. Ești frumoasă ca o femeie pe care am s-o iubesc eu, într-o zi. Ești frumoasă de parcă ești a mea.”

 

  •  

2 thoughts to “Niște răspunsuri”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.