Happy Meal

De ce e plin de vești proaste peste tot? Știrile abundă cu informații negative, crime, fraude, crize, dezastre. Ca și cum din lumea asta nu ar mai avea nimic bun în ea. Și cum să mai aibă omul speranța zilei de mâine când mass media ii face praf realitatea zilei de azi?

Vreau și eu reportaje despre oameni care au încercat să schimbe lumea în bine, despre copii talentați, locuri mărețe, evenimente menite să inspire. Refuz să cred că nu există așa ceva. Doar că lumea s-a obișnuit cu perspectiva sumbră din care care n-ai cum să mai vezi viața în roz – înghit pastilele depresive cu care sunt îndopați zilnic fără să comenteze. Deja nici nu mai au cum să lupte, le-a ajuns substanța toxică în sânge.

Știu că viața nu e așa cum ne-o arată știrile și vreau să știe și alții. Să fie hrăniți cu speranță și încredere în ei, până dau pe dinafară. De abia atunci o să se poată schimba ceva. 🙂

5 thoughts to “Happy Meal”

  1. De ce? Foarte simplu. Pentru că asta ne place. Majorităţii noastre. Cerere şi ofertă. Sexul și violenţa se vând cel mai bine. Asta se poate observa uşor uitându-te la ce fel de informaţii se răspândesc cel mai repede.

    Ce ai putea să faci în privinţa asta, e să nu te mai uiţi, şi atunci le scade audienţa. Cu o persoană. O altă variantă, în cazul în care ai foarte mulţi bani şi nu te deranjează să îi investeşti prost (din punct de vedere financiar), ar fi să îţi creezi propria emisiune de ştiri care să prezinte doar lucrurile cu adevărat importante şi tot timpul din perspectiva pozitivă.

  2. Mulțumesc Nali ! Chiar scriam pentru WWMP News o scurtă impresie (Romania noastra) cu ton pozitiv despre România când am dat peste articolul tău. Și atâta dreptate ai.

    La fel și Cristian Bilcea (când spune că e vorba de cerere și ofertă), doar că eu m-aș concentra pe OFERTĂ mai mult decât pe cerere. Dacă am avea însă o piață funcțională (ceea ce nu avem), ar avea rezultate scăderea audienței. Astfel, sunt de dorit mai multe oferte de unde cei ca noi sau de la Romania Pozitiva, sa putem citi ”Știri” pe bune.

  3. Chiar mă bucur foarte tare când vă citesc commenturile, băieți, Dacă ne-am aduna toate ideile astea și le-am integra într-un proiect, ar ieși ceva de-a dreptul mișto.
    Chiar săptămâna trecută mă gândeam să încep ceva de genul, doar că habar n-am care e primul pas. Un site, revistă, ceva. Să ajungă la oameni și ei să înceapă să creadă din nou. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.